bbaa1122

Dine tænders sundhed har stor betydning for, hvordan din krops helbred er. Hvis du har dårlige tænder, giver det bakterier frit løb, og bakterierne kan let sprede sig til resten af kroppen. Det er derfor ikke for sjov, at vi som små lærer at børste tænder og gå jævnligt til tandlæge. Dine tænders sundhed er nemlig vigtig for hele kroppens sundhed.

Husk lige tandbørsten

De fleste danskere er klar over, at tandbørstningen er en vigtig del af den daglige hygiejne. Ved at børste sine tænder får man nemlig fjernet plak og skidt, som bakterier i munden ellers ville mæske sig i. De færreste ved dog, hvor stor betydning mundhygiejne og dårlige tænder kan have for kroppens overordnede sundhedstilstand. Det kan nemlig have store konsekvenser for helbredet, hvis du ikke sørger for at passe godt på din mund og dine tænder.

til tandlægen

Slip for sygdomme med god mundhygiejne

Hvis dine mund er angrebet af infektioner, vil det have en direkte betydning for resten af kroppens helbred. Udover at give ubehag, hovedpine, feber og smerter, så vil infektionen nemlig kunne sprede sig til resten af kroppen. Derudover kan dårlig mundhygiejne være en faktor for, at du udvikler eller forværrer særlige sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Det er derfor enormt vigtigt regelmæssigt at komme til tandlæge, så din krop har de bedste forudsætninger for at være sund og rask.

Hold tænderne sunde

Den letteste måde at sikre sig, at tænderne og munden er i orden, er ved at komme regelmæssigt til tandlæge og selv sørge for tandbørstningen. Du bør gå til tandlægen cirka en gang hver eller hver halve år, og din tandlæge vil vurdere din munds stand og fortælle dig, hvad han eller hun anbefaler. Find en lokal tandlæge, som du stoler på og føler dig tryg ved at komme hos. Om det er en tandlæge Rødovre eller and

re steder i Danmark, du leder efter, så undersøg dine muligheder.

sund kvinde smiler

Hvad du skal være opmærksom på

Der er flere ting, der kan påvirke din munds og dermed din krops sundhed. Hvis du ofte spiser usunde og sukkerholdige sager og drikker sodavand, vil det have en direkte skadelig effekt på dine tænder. Derudover er det god mundhygiejne at børste tænderne både morgen og aften samt anvende tandtråd til at fjerne genstridige madrester. Hvis du oplever, at du ofte er tør i munden, betyder det, at du mister den beskyttelse, som spyttet giver tænderne. Spyt er nemlig med til at smøre slimhinderne i munden og beskytte tænderne, så din mund kan holde sig selv sund.

Giv dig selv grund til at smile

Tænderne betyder ofte rigtig meget for, hvordan vi har det med vores smil. Hvis man er ked af sine tænder, har man også mindre lyst til at smile til andre mennesker. Det er ærgerligt, hvis du føler, du skal gå og anstrenge dig for at skjule tænderne, når der er grund til smil og latter. Man kan komme langt med regelmæssige tandlægebesøg og tandbørstninger, men har du lyst til at have mere hvide tænder, kan du få bleget dem. Det hjælper på både misfarvninger fra kaffe og cigaretter og kan gøre en kæmpe forskel for din lyst til at smile til verden.