bbaa1122

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at være sund. Hvordan vi gør dette, er dog forskelligt fra den ene til den anden. Én ting, du altid kan prøve at huske på, er at vælge de sundeste alternativer. Dette kan jo være en masse forskellige ting. For eksempel hjemmelavet pizza i stedet for frysepizza eller at cykle i stedet for at køre. Der skal naturligvis også være plads til sodavand, slik og den slags. Men det kan også hurtigt blive for meget. Det er generelt godt at overveje, hvad du egentlig indtager i løbet af en dag.

sund kost

Er der ikke et sundt alternativ, så vælg det mindst usunde

Mange af os har usunde vaner. Det kan være for meget fastfood, for lidt motion eller rygning. Der er jo ingen tvivl om, at vi godt ved, hvor usundt det er. Flere vælger for eksempel e-cigaretter i stedet for almindelige cigaretter. For i dette tilfælde er e-cigaretten det mindst usunde alternativ. Lær mere om hvad en elektronisk cigaret er. Måske ender du med at droppe cigaretterne til fordel for e-cigaretten. 

Der er selvfølgelig også dem, der helt dropper alle former for rygning. Men det er ofte ikke så nemt, som det lyder. Netop derfor er der mange, der vælger et lidt mindre usundt alternativ. Cigaretter er heller ikke ligefrem billige, så det er ikke kun en usund vane, det er også dyrt. Måske er det for meget at droppe cigaretterne. Så kan det være, at du i stedet kan skifte slik eller chips ud med frugt og grøntsager. Eller måske kan du skifte rødt kød ud med fisk. Det er bare med at overveje, hvordan du kan få nogle sundere vaner. For det gør bestemt en forskel i dit liv. Det er noget, der både kan mærkes fysisk og psykisk, og det kan være virkelig rart.

cykel