bbaa1122

Brød har altid været en vigtig del af kosten. I en del år havde det mest populære brød dog en tvivlsom næringsværdi, og smagen var beskeden. Inden for de seneste år har det gode, sunde og velsmagende brød heldigvis fundet plads på bagernes hylder og danskernes spiseborde igen.

Det er brød, der er kælet mere for. Det er lavet af ordentlige råvarer, det har fået lov til at hæve længe, og så smager det bare himmelsk. Sådan noget brød vil man gerne servere for sin familie. Uanset om du bager selv eller køber brødet hos en bager, så bør du altid gå efter det gode brød.

Gode ingredienser

Brug nogle ordentlige ingredienser

Hvis du selv bager familiens brød, så sørg endelig for at bruge nogle ordentlige ingredienser. Det vil sige mel, korn og så videre af en god kvalitet. Hav din egen surdej i gang, eller brug økologisk gær. Det er simpelthen bedre og meget sundere.

Sundhed og smag er de to ben, som det gode brød gerne skal stå på. Det smager og mætter bedst. 

Er du ikke så erfaren som bager, så bør du gå ret slavisk efter en opskrift. Sådan en opskrift er udarbejdet og afprøvet af erfarne bagere. Efter noget tid kan det godt være, at du gerne vil ændre lidt i opskriften. Det er helt fint, for så har du en grundopskrift at gå ud fra.

Vil du være professionel bager?

Går du med en drøm om at blive bager, så kan det være, at du allerede har en vis erfaring med at bage. Det kan også godt være, at du skal lære alting helt fra bunden. Du kan for eksempel studere til bager og/eller konditor, og når du så er færdigudlært, så kan du søge jobs hos en bager. 

Har du en drøm om at åbne dit eget bageri eller konditori, så vil det i de fleste tilfælde være en god ballast at have med, hvis du får en solid erfaring sammen med en dygtig mester. Når du så har høstet stor erfaring og har en ide om, hvordan dit bageri skal være, så er du ved at være klar til at gå selvstændig.

Færdigbagt brød

Før en god tradition videre

Det danske brød har en lang og stolt tradition, som bestemt holder på den helt lange bane. I dag ønsker flere og flere et kvalitetsbrød. Den tendens må du meget gerne holde fast i. 

Uanset om du bager brød derhjemme, eller du har bagning som dit erhverv, så bør det altid være kvaliteten, der styrer bageriet. Det kan du så give videre til dine børn eller dine elever, og på den måde vil traditionerne blive bragt videre til de kommende generationer. Det fortjener det gode danske brød.