bbaa1122

At miste en, du har kær, er rigtig hårdt. Det kommer til at tage tid, at vende tilbage til det, du kender som normalt. Ja, faktisk bliver alt aldrig helt normalt, når du mister en, du elsker meget højt, til døden. Der vil nemlig altid være et lille hul i hjertet, du skal lære at leve med. Det er naturligvis vigtig at få hyldet det menneske, der har forladt denne jord. Men noget, som er meget mere vigtigt, er, at du får en bedre og sundere liv efter begravelsen. Se her hvordan.

samtale om svære ting

Tal om de svære ting

Hvis du spørger langt de fleste mennesker, så har de prøvet at miste. Det kan være en bedstemor eller en oldemor. Det kan være en mor eller far. Det kan være en søskende eller ven. Eller måske er det et barn. Alle tab gør ondt. Det gør faktisk ondt helt ned i maven og helt ud i fingerspidserne. Og så kan det gøre ondt i rigtig mange år.

Det er derfor enormt vigtig at få talt om de svære ting før begravelsen og efter begravelsen. Der er selvfølgelig alle de praktiske ting. Hvis du for eksempel bor i Randers området, ville det være nærliggende at finde en bedemand i Randers. Men udover denne type ting, skal du finde nogen, du tør sige alt til. De smukke ting du tænker, de grimme ting du tænker og så alt det, du er bange for. Det vil gøre hele processen lettere og ikke mindst rarere i længden.

Brug døden til at sætte livet i perspektiv

Når der sker så skæbnesvangre ting i livet, som et dødsfald tæt på, er det vigtigt at stoppe op. Selvom det er forfærdeligt, er det også vigtigt at bruge det til noget godt. Det kan du selvfølgelig ikke lige med det samme. Sorgen skal selvfølgelig have lov til at blive bearbejdet. Men over tid, er det vigtig at få kigget på dit liv. Hvad er vigtigt for dig? Hvad vil du gerne nå i dit liv? hvem betyder noget for dig? Hvem vil du gerne bruge tid med? Det er vigtig at få spurgt sig selv om disse spørgsmål ofte. 

Løber i solnedgang

Sport giver mod på livet

En af de ting, der går op for mange, der får døden tæt på livet, er hvor meget de elsker livet. Hvor meget de egentlig gerne vil være her på denne jord. Hvis du ønsker at leve et langt og lykkeligt liv er sport noget, der giver energi. Ikke nok med, at det rent fysisk er helt essentielt for en sund krop, så giver motion også masser af fordele til dit hoved og hjerne.

Det lyder måske en smule spøjst, men du får faktisk energi af at bruge energi. Der bliver nemlig frigivet endorfiner i hjernen, når du begynder at bevæge dig. Disse stoffer gør dig gladere. De giver dig mod på livet. De giver dig smil på læben. Det er altså den perfekte måde at få genstartet sit liv og få set fremad. Det er nemlig det, det hele handler om.