bbaa1122

Sommeren er en højtelsket årstid. Derfor kan det være hårdt når den er forbi og de mørkere og koldere måneder begynder. Det behøver ikke gå ud over din mentale sundhed, men det kræver en aktiv indsats af dig at bekæmpe de frygtede vinterdepressioner.

Stræk solstrålerne

Hvis du har været rigeligt ude i solen i løbet af sommeren og oplagret et godt forråd af vitaminer, er du allerede hjulpet godt på vej. Selv hvis det ikke er tilfældet, kan du nå det endnu. Udnyt hver en lejlighed til at komme udenfor når solen er fremme. I stedet for at tage bilen ud og handle, kan du gå eller cykle og på den måde få lidt frisk luft og lys. Det er nødvendigt for din hjerne hvis den skal fungere optimalt, særligt hvis din hverdag foregår indendørs.

Føler du alligevel at vitaminerne i kroppen er ved at slippe op, og er det for længe siden solen har kigget frem, er der stadig noget du kan gøre. Sørg for at få en næringsrig kost med mange vitaminer. Det er særligt gennem grøntsager, frugter, og bær du kan få det du behøver for at kompensere for den manglende sol. Prøv dig frem med forskellige salater, frugtskåle, smoothies og hjemmelavet juice. En sund kost kan godt kombineres med hygge og vil samtidig bidrage væsentligt til dit gode humør og overskud.

Find hyggen frem

Se det positive ved efteråret. Det er en undskyldning for at pakke sig ind i lune sweatre, finde tæpperne frem og nyde en kop varm kakao i sofaen. Mens sommeren ofte er travl og fyldt med aktiviteter og begivenheder, giver efteråret mere rum til at være sammen med familien. I kan spille jeres yndlingsspil, øve jer i forskellige færdigheder og finde projekterne frem igen.

farver

Har du for eksempel godt kunne tænke dig at lære at spille på et instrument, at blive god til at male, eller strikke dine egne sokker? Efteråret er oplagt til den slags inde sysler. Hvis du ikke er så kreativt anlagt, kan du finde meget inspiration nettet og på den måde udfordre dig selv.

Tag en fridag fra arbejdet

Hvor hyggeligt og gavnligt det end kan være at putte sig indendørs, er der også store fordele ved at lægge nogle planer og bryde den daglige rutine. Bed om en fridag og gør noget du ikke plejer at gøre. Hvis du ikke føler du har råd til en fridag, er der på Foodoflife.dk nogle gode tips til hvordan du får pengene til at række længere og dermed gavner dit mentale helbred.

En ekstra fridag her og der kan nemlig være det der gør at du kan holde humøret oppe i den mørke tid. Brug dagen til at tage en forlænget weekend til en by du ikke har besøgt før. Prøv en ny restaurant i nærheden. Tag dine børn, dine forældre, eller dine gode venner med en tur i zoologisk have eller til en seværdighed ingen af jer har set. At gøre noget nyt og bryde rutinen kan hjælpe dig til at vågne op af efterårsdøsen og få ny energi til at fortsætte med arbejdet og dagligdagen.