bbaa1122

Vi ønsker alle at have en velfungerende økonomi, hvor man ikke behøver bekymre sig om penge i hverdagen. Virkeligheden er dog ofte en anden, for rigtig mange danskere bekymrer sig om deres økonomi hver eneste dag. Det kan være ubetalte regninger, overvejelser om lån og budgetter, der konstant er i baghovedet. For mange kan det ende som en ubehagelig stressfaktor, der påvirker både krop og psyke.

økonomiske bekymringer

Hvordan påvirker økonomiske bekymringer din sundhed?

Stress er en folkesygdom i Danmark, hvor mange er nødt til at sygemelde sig grundet lidelsens greb. Ofte er der flere faktorer, der spiller ind, når mennesker går ned med stress. 

Én ting kan være den travle hverdag og et stressende job, men økonomiske problemer kan ligeledes give anledning til stress. Når man er stresset, vil kroppen konstant være i alarmberedskab. Det betyder, at blodtrykket og pulsen er højere, hvilket kan føles meget ubehageligt, når man skal slappe af eller sove. 

Derfor giver stress ofte anledning til dårlig søvn, hvilket aktiverer en ond cirkel af manglende søvn og endnu mere stress. God søvn er nemlig afgørende for overskud og en sund krop og sjæl. 

Derudover kan stress påvirke alle andre aspekter af dit liv, så kom stressfaktorerne til livs så snart, du opdager dem.

Hvad kan du gøre for at slippe de økonomiske bekymringer?

Det siger jo sig selv, at man må eliminere de økonomiske problemer, før man helt kan slippe bekymringerne, hvis de giver anledning til stress. 

Du kan starte med at træde et skridt tilbage og se din situation udefra. Måske kan du sågar få en ven eller et nært familiemedlem til at gennemgå din økonomiske situation sammen med dig. Det er meget grænseoverskridende at skulle lukke andre ind i din private økonomi, men det er samtidigt nødvendigt at kunne dele frygt og bekymringer med andre. 

Derfra må man gøre noget radikalt for at ændre sin situation, så man kan komme ud af bekymringerne. Måske er det nødvendigt at skære ned og lægge et mere stramt budget for en tid, så du kan komme fri af de økonomiske problemer og få det godt igen.

slip fri

Få ryddet ud i økonomien og kom fri

Når du har set i øjnene, at din økonomiske situation påvirker din sundhed negativt, skal du til at tage nogle store beslutninger. Ubetalte regninger skal helst ud af verden så hurtigt som muligt, da den for længst passerede betalingsdato kan give grobund for rigtig meget dårlig samvittighed. 

Hvis det er en vigtig regning såsom el, husleje eller varme, kan du undersøge muligheden for at tage et hurtigt lån, så regningerne kan blive betalt. 

Du skal selvfølgelig også kunne betale dette lån tilbage, men det kan få de ubetalte regninger ud af hovedet, så du kan fokusere på andet. Når den økonomiske situation er under kontrol, kan du nemlig let få dit vante overskud tilbage.