bbaa1122

I Danmark er mange mennesker optaget af sundhed i den ene eller anden form. Nogen går meget op i kost, mens andre går meget op i motion. Det kan dog være svært som almindelig dansker at navigere i de mange sundhedstips, som fylder på sociale medier og i livstilsbøger. Især hvis man har en travl hverdag, kan det være svært at finde motivationen og overskuddet til at få motioneret og spist sundt. 

I denne artikel kan du finde et par tips til, hvordan du finder en indre ro, så du får overskuddet til at få sundheden ind i din hverdag. 

grøntsager i kasse

Meditation kan give dig ro

Du synes måske, det lyder lidt underligt, når man siger, at sundhed også kommer indefra, men det er faktisk meget simpelt. Sundhed handler nemlig ikke kun om din fysiske krop, men også om dit mentale helbred. Hvis du f.eks. går og er stresset over et eller andet på arbejde, så påvirker det ikke kun dit humør, men også din generelle sundhed. Hvis du er i dårligt humør eller ked af det, så har du formentlig ikke megen lyst eller overskud til at få løbet en tur eller tage i fitnesscentret. 

Hvis du gentagne gange går med sådanne følelser, er det måske en god idé at begynde at meditere. Meditation er en god mulighed for at slippe alle tanker og bare være til stede i nuet uden bekymringer. Hvis du hver dag bruger 10-15 minutter på at meditere, så vil du højst sandsynligt mærke en forskel på dit humør og få mere overskud og energi til hverdagen – og til løbeturen. 

øjenvippe curler

Forkæl dig selv

Sundhed er altså mere end bare at spise varieret og dyrke regelmæssig motion. Sundhed handler også om dine følelser og dit mentale helbred. Hvis meditation ikke lige er noget for dig, så findes der også andre muligheder for at finde ro og få kontakt med sig selv. 

En af dem er selvforkælelse. Selvforkælelse kan være mange ting, og det gælder om at finde ud af, hvad der får lige præcis dig til at slappe af. Det er måske at læse en god bog, men du nyder en kop te. Eller et spaophold med en god veninde. Det kan også være, at du vil forkæle dig selv med at få lavet negle eller ordnet vipper af en professionel vippeteknikker. Hvad end det er, så kan det måske hjælpe dig med at finde roen og overskuddet til at motionere og spise sundt til hverdag.