bbaa1122

Døjer du med diverse muskelspændinger og smerter, der stammer derfra, så kan det være helt fantastisk for dig at få god og regelmæssig massage hos en professionel massør eller fysioterapeut. Han eller hun vil vide præcis, hvor der skal sættes ind for at få bugt med disse skavanker.

Med en professionel tilgang til dine ømheder vil der kunne sættes målrettet ind for at lindre dem og forebygge, at de får sat sig for godt fast igen. Det har en stor betydning for dit generelle helbred og for din livskvalitet.

Massage af fod

Spændinger og smerter kan masseres væk

De typiske smerter, som du kan have i musklerne vil være placeret en eller flere af følgende steder på kroppen:

  • Nakken
  • Skuldrene
  • Ryggen
  • Lænden
  • Bagsiden af benene
  • Fødderne

De mest almindelige spændinger, myoser og smerter er dem, der opstår i lænden, den øverste del af ryggen, nakken og skuldrene. De kan være meget generende – og endda særdeles smertefulde. De kan medføre sådan noget som spændingshovedpine, træthed og irritation.

For at stoppe denne kædereaktion af ubehag kan du med fordel konsultere en dygtig fysioterapeut eller massør, der er specialist i netop massage som smertelindring. Når du får en regelmæssig og behandling af en kompetent massør, så vil du opleve en markant forbedring af din tilstand – og på sigt vil ømhederne og følgevirkningerne måske helt forsvinde. Det vil have meget at sige i forhold til din livskvalitet i det hele taget. Alt hænger nemlig sammen.

Den professionelle behandler

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvor du booker en tid til massage. Her kan du med fordel bruge noget tid på at undersøge, hvad den enkelte behandler er ekspert i. Tjek, at vedkommende har de relevante kvalifikationer og den nødvendige erfaring i forhold til dine problemer, inden du træffer dit valg.

Det er en stor tillidssag at overlade sin belastede krop til en behandlers hænder. Du skal gerne føle dig fuldstændig tryg ved vedkommende, og du skal føle, at den behandling, som du får, er den helt rigtige for dig og dine lidelser.

Tryghed og tillid er nøgleordene, når din krop skal behandles. 

Massage er ikke en mirakelkur

Når du bestiller tid til massage, bør du have nogle realistiske forventninger om, hvordan det kan hjælpe dig. I langt de fleste tilfælde er det ikke nok med en enkelt behandling. Du skal ikke forvente, at en gang massage er en mirakelkur, der kan befri dig for smerter med et trylleslag. Sådan fungerer det desværre ikke.

Det kan sagtens være, at der skal mange behandlinger til, og det er ikke utænkeligt, at du kommer til at skulle masseres jævnligt i årevis. Det er et vilkår for mange mennesker. Men massagen kan være med til at gøre livet langt mere tåleligt.

Hvis dine ømheder for eksempel opstår i forbindelse med nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, så giver det god mening at gå ind og arbejde med at ændre på disse stillinger. Hvis det er muligt, så kan du blive skånet for mange spændinger og smerter. Du vil også få et mindre behov for massage, hvis dine arbejdsrutiner bliver mindre belastende for din krop.

 Massage

Motion og afspænding kan afhjælpe smerterne

Du kan også selv gøre meget for at komme skaderne til livs. Det kan du for eksempel gøre ved at dyrke motion og træne og afspænde de områder, som er hårdt ramt. Styrketræning, yoga eller lignende er super godt på mange måder – også for dine overbelastede steder på kroppen.

Når du holder din krop i gang, så kan du både forebygge og løsne op for muskelspændinger. Det er på den ene side sundt og på den anden side rart. Det kan ikke nødvendigvis forhindre, at du får ondt her og der, men det kan bestemt nedsætte behovet for massage.

I samarbejde med din dygtige fysioterapeut kan I sammen lægge et program, der betyder, at din krop slapper bedre af, og dermed øges dit velvære betydeligt. Når din krop er i god balance, så har det også en positiv indflydelse på dit sind. Dit stressniveau reduceres markant, dit humør bliver meget bedre og du får et større overskud til at klare hverdagens mange krav.

På den måde hænger det hele smukt sammen. Du kan jo starte med at booke en tid hos den behandler, som du har mest tillid til, kan løfte opgaven.