bbaa1122

Der er ikke mange steder, hvor der samles så mange bakterier, som i et køkken. Vist er der både gode og dårlige bakterier, men i køkkenregionen har de dårlige bakterier med at samle sig. Tør du godt tage et kig på din karklud eller din skuresvamp i et mikroskop? Den gode nyhed er, at problemet med klamme karklude nemt kan løses. Løsningen er så simpel at man næsten skulle tro, at er for godt til at være sandt.

Bakterier trives i fugt

Det er vist common sense at bakterier formerer sig i fugtige miljøer. Derfor er det altafgørende at sørge for at hele tiden holde alle flader tørre. Det siges at der kan gemme sig flere bakterier på et skærebræt end på et toiletsæde. God køkkenhygiejne indebærer at man altid sørger for at køkkenbordet er ryddeligt og rent. Der må ikke gemme sig snavs og madrester i hjørner og sprækker. Det tiltrækker ikke kun bakterier, men kan også gøre at uønskede småkryb elsker dit køkken. Er man uheldig kan man risikere at finde både melmøl og mus i køkkenet.

vask

Tør opvasken grundigt af

Er opvasken ikke helt tør, når maskinen er færdig? Og tænker du at det nok tørrer færdigt i skabet? Gør endelig dig selv den tjeneste, at tørre glas, bestik og tallerkener af med et rent og tørt viskestykke inden servicet pakkes væk. Det er nemlig rigtig skidt, hvis der samles fugt i skabe og skuffer. Sørg også for at putte ting i opvaskemaskinen så hurtigt som muligt. På den måde tørrer evt madrester heller ikke fast i dit service og bestik. Har du også ting, der ikke må komme i opvaskemaskinen? Det kan være skarpe knive, ting med træskafter, eller bare ting, du er særligt øm om. Vask dem da af med det samme, tør godt af og pak tingene væk. Så står de heller ikke og samler støv.

Sørg for at holde karkluden tør

Der er ikke meget, der kan danne grobund for bakterier, som en karklud. Derfor er det en rigtig god idé at vaske den en gang for meget, end en gang for lidt. Og når den er udtjent, skal den naturligvis udskiftes. Det allervigtigste er dog at den bliver holdt tør. Sørg altid for at skylle karkluden og vride den grundigt. Er den blevet lidt ulækker, kan du skolde den med lidt vand, når du alligevel sætter tevand over. Måske har du en af de smarte vandhaner, med instant kogende vand? Læg karkluden under og giv den et skyl, men pas på ikke at brænde fingrene når du vrider den.

baktier

Nye smarte produkter til dit køkken

I mange køkkener kan man finde karkluden hængende på vandhanen eller foldet sammen på køkkenbordet. Der er imidlertid kommet en mere praktisk og langt mere hygiejnisk måde på markedet. Brisingi fører en række geniale løsninger i form af magneter, som man kan placere nede i køkkenvasken. Der er også magnetiske produkter til brug i skabet under vasken. Her monteres de blot nemt og simpelt på vaskens underside. De smarte “dimser” lader din karklud, køkkensvamp eller opvaskebørste tørre, uden at du behøver at se på dem. På den måde kan du koncentrere dig om andet, samtidigt med at dit køkken er pænt, ryddeligt og hygiejnisk! For hånden på hjertet, hvem vil ikke gøre det besværlige så nemt som muligt?