bbaa1122

Når året er ved at være omme, er der formentlig allerede et par nytårsfortsæt, som ligger klar bagerst i bevidstheden. Og det er altid de samme. Man vil være sundere, tabe sig, dyrke mere motion og i det hele taget tage sig bedre af sig selv. 

Men når det så bliver januar, er det fuldstændigt uoverskueligt at finde ud af, hvordan det skal gøres. 

Nedenfor kan du læse et par forslag og gode råd til, hvordan du kan får en bedre og sundere hverdag, uden det er alt for kompliceret.

kosttilskud

Kosttilskud 

Det er altid en god ide at tage nogle gavnlige vitaminer og mineraler som tilskud til kosten. Det skal dog helst være lige lidt mere gennemtænkt end den sædvanlige multitabs, som lige står på hylden i supermarkedet. 

His du er i tvivl om, hvad din krop kunne have godt af, kan du bestille en tid hos en biopat. Her bliver du testet for, hvad netop dine behov er. Og du får gode råd til, hvilke mærker og doser du skal have. 

En god nattesøvn

Dernæst er noget af det bedste for dit helbred din nattesøvn. Det er ikke altid noget, der bliver prioriteret, særligt fordi man ofte skal enormt tidligt op på arbejde eller i skole, og ikke kommer ordentlig tid i seng. 

Man skal som gennemsnit have 7-8 timers søvn som voksen, og i de mørke måneder er der ofte brug for endnu mere søvn. Og det er ikke bare sådan, at man kan spare søvnen op i weekenden. Det er hver dag, at man lige skal hoppe i dynerne en halv eller hel time tidligere, end man plejer. 

glad

Grin, smil og latter

Noget af det bedste for krop, sind og sjæl er glæde. Særligt i vintertiden kan der vise sig et tungsind hos de fleste, og det er der forskellige måder at imødekomme. 

Én af dem er ved at grine, gerne hver eneste dag. Hvis ikke arbejdet, ægtefælden og børnene får smilet frem, kan du altid se en god film, video på nettet eller endda et comedyshow, som trækker lidt på smilebåndet. Du kan også gå hele vejen og melde dig ind i en grineklub.

Meditation og finansiering af mental velvære

Ro er lig med overskud. Hvis ikke der er det rette overskud, vil du formentlig ikke få gjort alle de ting, som er godt for dig. Det er her man ikke gider at træne eller dropper den gode kost, fordi man simpelthen ikke kan overkomme at tænke sundt.

Med bare 5, 10 eller 15 minutter om dagen, hvor du lukker øjnene og trækker vejret for en stund, kan dit mentale helbred blive meget bedre.

Dit mentale helbred skal dog bibeholdes, og hvis økonomien ikke rækker lige nu, kan du kigge på et par billige forbrugslån. Du skal dog sørge for, at du har en plan for tilbagebetaling. Ellers vil din meditation, søvn og latter ikke gøre meget for velvære, da du blot vil bekymre dig om dit lån. Det er heldigvis muligt at finde billigere lån online, hvis du bruger lidt tid på at sammenligne de mange lånemuligheder.