bbaa1122

Internettet bugner med det ene populære kviklån efter det andet. Det kan være fristende at låne penge på nettet, fordi proceduren er nem og hurtig, og fordi du ikke behøver at tale med nogen om lånet. Der er dog alligevel nogle ting, du skal være opmærksom på, før du kaster dig ud i at låne penge på nettet. 

Du guides her til de største fordele ved kviklån på nettet, ligesom du også får vigtig viden om de værste ulemper. Selvom du har brug for penge, kan det nemlig meget hurtigt gå galt, og det er både skidt for din økonomi og for dit generelle sundhed og velbefindende.

Pengeseddel

De største fordele ved kviklån på nettet

Den allerstørste fordel ved de kviklån, du kan optage online, er helt klar, at processen er ekstremt hurtig. Du ansøger online og skal typisk kun medsende dine seneste lønsedler og din seneste årsopgørelse fra SKAT. Dertil kommer, at du skal oplyse, hvor meget du gerne vil låne, og over hvor lang tid du gerne vil afdrage på lånet. 

Dernæst modtager du inden for få timer et svar fra låneselskabet på, om de gerne vil tilbyde dig et lån, herunder på hvilke vilkår du i så fald vil kunne låne pengene. Hvis du kan acceptere vilkårene, skriver du under med Nem ID, og herefter vil pengene stå på din konto inden for 1-2 dage. 

Du skal således ikke mødes med nogen omkring låneoptagelsen, og du skal heller ikke redegøre for, hvad du skal bruge pengene til. Du skal desuden heller ikke stille sikkerhed for lånet, og du slipper derfor for at give låneselskabet pant i din bil eller bede din mor om at kautionere.

Dette er nok én af de største forskelle til banklån. Bankerne vil nemlig typisk gerne vide, hvad pengene skal bruges til, ligesom de også vil have en sikkerhedsstillelse for lånet. Desuden er låneprocessen i banken en markant langsommere affære end kviklånene.

De største ulemper ved kviklån på nettet

Hvor kviklån vinder i fleksibilitet og hurtighed, så taber de til gengæld på prisen. Det er nemlig oftest markant dyrere at optage kviklån end at optage et banklån. Det kan derfor kun anbefales at undersøge først, hvorvidt banken vil tilbyde dig et lån. Er det ikke tilfældet, eller har du ikke tid til at vente på banken, kan du overveje de hurtige online kviklån.

Du skal blot huske at gennemgå vilkårene grundigt, så du ved, hvad du binder dig til. Kviklån har oftest tilknyttet store månedlige administrationsgebyrer og renter, og det kan være svært at gennemskue, hvad det egentlig koster at låne pengene.

Fordi alt ligger online, er det dog nemt at gå ind og sammenligne vilkår, så du optimerer dine chancer for at få det bedste og billigste kviklån.

Pengekat

Pas på dig selv og din økonomi

Lån aldrig flere penge, end du kan tilbagebetale inden for den tidsramme, låneselskabet har udstukket for dig. Det er nemlig ekstremt dyrt at misligholde lånet, og de renter, der herefter påløber, er markant højere end andre renter. 

Desuden skal du være opmærksom på, at du sjældent kan indfri før tid, da låneselskabet netop tjener penge på renterne. Lån derfor aldrig mere, end du har brug for.