bbaa1122

Der findes så mange gode råd for hvordan du kan leve sundt, at det kan blive stressende at ville overholde dem alle sammen. Men du behøver slet ikke de mange gode råd. Hold dig til disse 3 grundregler og følg din sunde fornuft.
Hvis du blot lægger nogle små ting om i dit liv, vil du se store fremskridt. Du vil samtidig også undgå at gå dø i din slankekur – det er nemlig en livsstil og ikke en kur.

tallerken med sund mad, salat, frugt, kogt æg

1. Spis sund mad – med omtanke

Et område hvor der findes rigtig mange gode råd er kost. Fra sundhedsstyrelsens officielle kostråd til tonsvis af bøger og terabytes of multimedieproduktioner, de er helt umulige at undgå. Hvordan kan det så være at så mange mennesker stadig slås med overvægt? Faktisk er andelen af overvægtige i Danmark ved at vokse støt, på trods af alle de gode råd og kampagner. Hvordan kan det være?

Prøv at se alle de gode kostråd lidt efter i sømmene. Hvad du så vil se at næsten alle undgår at tale om elefanten i rummet: at folk spiser simpelthen for meget. Hold dig til sunde madvarer. Men hvis du har problemer med at holde vægten, så er der i grund og bund ingen vej udenom at du ændrer dine spisevaner så du spiser mindre. Kun sådan kan du på sigt holde dig slank.

2. Motion kan ikke overvurderes

Det er en skrøne at man kan træne sig slank. Prøv engang at se hvor mange kalorier du kan brænde af på crosstraineren på en halv time, og sammenlign det så med hvor mange kalorier en Yankee bar har. Så vil du se at du skal træne hårdt i 30-45 minutter, bare for at brænde en enkelt chokolade bar af! 

Men rigelig med motion er ellers helt sikkert hovednøglen til et sund liv. For at leve sund skal du simpelthen motionere så meget som du kan. Prøv også at være fysisk aktiv når du fx arbejder. Få dig et have-sænkebord så du ikke behøver sidde ned hele arbejdsdagen, hvid du laver kontorarbejde. 

åbent køkken med skydedør til terrassen

3. Og så er der den tredje vigtige ting

Det er et godt sexliv. Det er efterhånden videnskabeligt bevist at eg godt sexliv er en af nøglerne for et sundt liv. Det gælder både dit fysiske og dit mentale helbred. Besøg purelust.dk hvis du har brug for inspiration. 

En skydedør er smart og pladssparende

Skydedøre er den seneste tid blevet meget populære. Og med god grund. En skydedør sparer masser af plads, som du ellers skal holde fri for at døren kan svinge. Det er en moderne og smart løsning som du helt sikkert vil blive glad for. Bortset fra de billigste døre, som faktisk er lavet af pap, kan en skydedør også tåle en prissammenligning med en konventionel dør.