bbaa1122

I disse tider, hvor man ved så meget om sygdomme, helbred og sundhed, er der også meget mere fokus på forskellige måder at holde sig sund på, og det behøver faktisk ikke at have noget at gøre med hverken motion eller kost.

Selvom at det selvfølgelig er vigtigt, at man spiser sund og varieret, og at man sørger for at få dyrket noget motion engang imellem, er der faktisk også rigtig mange andre ting, som også har vist sig at have noget med sundhed og godt helbred at gøre.

Det er eksempelvis også godt at gøre noget for at have en sund økonomi, så man ikke bliver stresset, og overordnet set er det generelt godt at passe på sig selv og sige fra, når det hele er ved at være for meget.

Lige her kan du se mere om, hvordan du kan holde dig sund i 2020 – det hele handler faktisk ikke om kost og motion

Glad pige

Hav en sund økonomi

For mange kan det faktisk være meget stressende at få styr på sine penge og få et overblik over, hvor mange man har, hvad de skal bruges til, og hvor meget der skal bruges til de ting, man nu engang har brug for.

Hvis du eksempelvis skal købe en Du kan se mere her om, hvad du bør tænke over, når du køber ny bil, og hvordan du får det til at hænge sammen rent økonomisk. For selvom man måske ikke tænker på det som det første, når der tales om sundhed, kan det faktisk gå ret meget ud over dit helbred, hvis du har en usund økonomi, da det godt kan føre til stress eller lignende – og det er der jo ikke nogen, der ønsker.

Sig fra når det hele bliver for meget

De fleste er nok allerede klar over, at man selvfølgelig skal tage nogle pauser engang imellem og sige fra, når det er for meget, men det er faktisk de færreste, som har taget denne “regel” til sig, fordi det jo altid er svært at skulle sige fra overfor ting.

Men det er simpelthen så vigtigt for din mentale sundhed, at du altid mærker efter og finder ud af, hvad din krop har mest brug for. For selvom at sådan noget starter inde i hovedet, og du måske bliver helt tom for overskud og kræfter, kan det hurtigt komme til at gå ud over det fysiske, hvor du mere vil opleve det som sygdom, som man kender det.

Så det er altså super vigtigt, at man ikke kun ser sundhed som at dyrke motion og spise sundt (selvom det selvfølgelig også er vigtigt), for din mentale sundhed er mindst lige så vigtig.

Grøn smoothie

Spis sundt og dyrk motion

Selvom vi er i 2020, og der efterhånden er så mange forskellige måder at holde sig sund på, er det stadig vigtigt, at du husker på de gode gamle måder, for de virker selvfølgelig stadig!

En sund kost og motion dagligt, eller i hvert fald så ofte som muligt, er altid rigtig godt og noget, som du også bør tage til dig i din hverdag. Når man spiser sundt og også få bevæget sig i sin hverdag, bidrager det også positivt til ens humør, som gør, at det hele går op i en højere enhed, fordi man bare bliver fyldt med god energi, når man er sund. Så pas på dig selv og tænk over din fysiske og psykiske sundhed.