bbaa1122

Når du tænker på sundhed, så tænker du sikkert først og fremmest på at få dyrket godt med motion og spise det helt rigtige mad på de helt rigtige tidspunkter. Men faktisk kan sundhed være så mange andre ting, som du måske ikke tænker lige så meget over. 

For det første handler sundhed i den grad om, hvordan man opfatter sig selv, og om man mentalt har det godt i sin egen krop. Derudover kan du også give lidt ekstra opmærksomhed til dine tænder, som man faktisk har det med at glemme, fordi man sjældent bliver mindet om, hvor vigtigt det er at passe på sine tænder. 

Det skal det handle om lige her!

Tandpasta og tandbørste

Et flot og strålende smil er guld værd

Tandhygiejne er naturligvis vigtigt, fordi det handler om dine tænder, som du jo faktisk kun har et sæt af, men hvis du mangler noget til at motivere dig til at få børstet og renset dine tænder, så kan du jo tænke over, at det giver dig et smukkere og mere skinnende smil, hvis du sørger for at passe på dine tænder.

Smilet er noget af det første, som folk lægger mærke til ved nye mennesker, de møder, fordi det netop vidner om personens generelle humør. Derfor bør man bestemt også gøre noget ud af at få et dejlig, hvidt smil, og det kan man blandt andet gøre ved at børste sine tænder så ofte, som det er anbefalet, og man kan eventuelt også bruge tandtråd, da det er noget, som mange tandlæger ligeledes anbefaler.

Gå til tandlægen regelmæssigt

For at være sikker på, at du passer godt på dine tænder, og du således får dette skinnende, lækre smil, er det vigtigt, at du sørger for at gå til tandlægen regelmæssigt – det anbefalede er faktisk en gang eller to om året.

Når man ikke længere går til børnetandlægen, hvor det først og fremmest er gratis, og hvor man typisk også har en af sine forældre med til at køre sig, så kan det godt være lidt svært at tage sig sammen til rent faktisk at få lavet en tid. Og selv hvis man har lavet en aftale med sin tandlæge, om at vedkommende kalder dig ind, kan motivationen stadig mangler. 

Men her er det vigtigt, at du hiver op i dig selv, og at du rent faktisk tager til disse tider og får tjekket, at det hele er, som det skal være. Ellers kan du pludselig ende ud i en stor regning, selvom du måske har følt, at alt er, som det skal være i din mund.

kvinde kigger i spejl

Børst tænder og behandl dine tænder ordentligt

Et sidste godt råd til at få styr på sundheden i din mund er selvfølgelig, at du husker at børste dine tænder og gør alle de andre ting, som du har fået anbefalet. 

Det kunne eksempelvis også være at bruge ekstra tandtråd, eller måske klorhexidin mundskyl, hvis det er den slags, som du går og døjer med. Ligesom at du skal have en god følelse i kroppen, skal du også have en god smag i munden.