bbaa1122

Når du tænker på din egen sundhed, er det også tit godt at tænke på andres sundhed. Hvis andre er glade, vil du også selv blive glad. Det er derfor godt at være frivillig eller hjælpe andre, da det også kan gøre dig selv glad og til et mere positivt menneske. Det handler om din mentale sundhed, som vil blive bedre af at hjælpe andre. Samtidig er det også bare godt at give, selvom vi ikke altid får så meget ud af det. 

gave

Hvad er dit kærlighedssprog?

Måske har du hørt tale om de fem kærlighedssprog. Disse er lavet for at du kan finde ud af, hvordan du bedst modtager kærlighed og giver den videre. De er beskrevet i bogen ”De 5 kærlighedssprog” af Gary Chapman. Måske elsker du at give gaver, men du bryder dig egentlig ikke så meget om at få dem? De fem kærlighedssprog er følgende: Anerkendende ord, fysisk berøring, tid, gaver og tjenester. 

Vi har brug for alle, men nogle af dem udtrykker vi mere, eller har vi mere brug for. Nogle har meget brug for anerkendende ord, altså at blive givet komplimenter eller få at vide, at de er værdsatte osv. Fysisk berøring er mennesker, som elsker kram, nus og at få et anerkendende skulderklap. Det kan både bruges overfor din partner, men også en kollega for eksempel. Tid er at prioritere tid til andre. Gaver giver sig selv. Tjenester kan være at rydde op for en anden, støvsuge eller hjælpe med at sætte en hylde op. 

Hvordan gør jeg?

Hvis du fx ved, at din mor elsker at få gaver, så kan det være, at du skal give hende en spontan gave. Den vil hun blive virkelig glad for, fordi den vil komme mere uventet. Det kunne for eksempel være gaver som mors dag gaver eller påskegaver

Det kan også være, at din bror sætter meget pris på, når du fortæller ham, at han er en dejlig bror, eller at han gør sit arbejde godt, eller hvad det kan være. Det handler også om at lære andre at kende og finde ud af, hvordan de føler sig elsket. 

Hvis du giver andre kærlighed, vil du også få så meget tilbage igen. Du vil opleve at blive et mere positivt menneske. 

glad

Hjælp andre som har brug for det

Nogle gange vil vi opleve, at vi hjælper mennesker, som ikke vil tage imod vores hjælp. Der er så mange mennesker, som har brug for hjælp, så sørg for at du hjælper mennesker, som også gerne vil tage imod, så dit arbejde faktisk betaler sig. 

At elske og hjælpe andre vil gøre dig til et gladere menneske, det er der garanti for!