bbaa1122

Ved du, hvor stor en indflydelse naturen har for din sundhed? Det er nok mere end du tror. Hvis du ikke kommer nok ud, så vil du altså bare have en større tendens til at være ked af det og træt.

solnedgang og flyvende fugle

Hvorfor er naturen vigtig?

Udover at naturen selvfølgelig er vigtig fordi træerne er livsnødvendige for os, så er der meget mere ved naturen, der har en betydning. Tag for eksempel vinterdepression. Det er noget mange mennesker vil opleve at få, og en af grundene til man får det, er fordi man slet ikke kommer nok udendørs, fordi det er for koldt. Naturen er smuk, og de få gange man virkelig sætter sig ned og nyder naturen, kan man tydeligt mærke noget inde i kroppen, som elsker livet.

Holder man nogle helt væk fra naturen, som folk i fængsel uden en mulighed for at komme ud, så vil de få det meget dårligt. Man hører ofte om fangere, der bare gerne vil ud og se en solnedgang, høre fuglene kvidre eller høre bølgerne i havet. Det er fordi naturen betyder rigtig meget for os. Det er måske ikke helt bevidst for alle, men det vil hurtigt gå op for dig, hvor meget det betyder, hvis det bliver taget væk fra dig. 

Så nu når du ved, hvor meget naturen betyder, så husk at komme udenfor, også selvom det er lidt koldt. Gå en tur, sid og hør musik eller spis dit måltid udenfor. Du kan altid sidde i en havestol og lave lektier eller arbejde, i stedet for at sidde indenfor ved skrivebordet. Der er så mange ting du kan flytte udenfor, så hvorfor ikke gøre det, især når du ved, at det er godt for dig?

Fri i naturen