bbaa1122

Mange mennesker går rundt med drøm om at leve sundere; træne mere og spise sundere. Det kan dog være svært at finde ud af hvor man skal starte. Samtidig kan det være svært at finde motivation til at komme i gang på egen hånd. Ved at give en gave med nøglen til et sundere liv, vil du skabe et incitament hos modtageren til at komme i gang og til at blive ved. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du helt konkret kan være med til at bidrage til et sundere liv hos en du holder af, igennem den næste gave du skal give vedkommende. 

To løbende mænd

Abonnement til fitness eller sportsgren 

Når man skal appellere til en sundere livsstil, er det vigtigt at du ved at modtageren ønsker at leve en sundere hverdag. Det skal derfor være en der er meget tæt på dig, fx gave til far, til mor, til søskende, til ven/veninde eller lignende. Ellers risikerer du bare at du kommer til at træde nogen over fødderne med dine velmenende interesse for at vedkommende skal leve et længere og sundere liv. 

Hvis du ønsker at give noget træning i gave, kan dette rent praktisk effektueres ved hjælp af et abonnement til fx fitnesscenter eller en sportsgren. Du kan eventuelt tilbyde at du selv tager med, så det at komme afsted bliver endnu nemmere og sjovere. Når du skal bestemme dig hvad du vil købe et abonnement til, gælder det om at sætte sig ind i modtagerens interesser og præferencer for sport og motion og gå målrettet efter dette. Det kan fx være en sportsgren som modtageren førhen har dyrket og du ved at han/hun savner. Det kan ligeledes være noget som vedkommende har talt om kunne være sjovt at prøve, eller blot noget du forestiller dig ville passe godt til modtageren ud fra personlighed. 

Giv en sund måltidskasse 

En anden mulighed for en sund gave, er at give en sund måltidkasse i gave. Dette vil sikkert altid være et hit, fordi det ikke nødvendigvis forbindes med dine intentioner. Det er rart at få en måltidskasse, da det skaber nemhed i hverdagen, da man ikke skal købe ind og tage stilling til, hvad man skal lave af mad. Derudover kan det inspirere til nye spændende retter, som i dette tilfælde vil være den underliggende årsag til at gaven gives i første omgang. En måltidskasse kan købes fra få dage af gangen og helt op til en uge. Der er mange forskellige udbydere af måltidskasser og du bør derfor investere lidt tid på at vurdere hvilken udbydere der tilbyder det sundeste alternativ, samtidig med at maden samtidig fremstår indbydende og lækkert. 

Rodfrugter og grøntsager

Betal en diætist 

En sidste mulighed for at bidrage til en sundere hverdag hos en gavemodtager, er at betale for sessioner hos en diætist til modtageren. Dette er udelukkende en god idé, hvis du er 100% sikker på at det er noget modtageren har et ønske om. En diætist har en bredere og dybere viden om kost og motion, og vil kunne vejlede og guide i forhold til kost og motion. Du kan vælge at betale for enkelte sessioner eller du kan købe et helt forløb, hvor modtageren kan komme hos diætisten løbende og blive kontrolvejet, målt fedtprocent og få vurderes sin fysiske alder. Dette er en meget motiverende måde at opnå sundhed på, da man føler sig ansvarlig overfor diætisten og samtidig kan følge sin udvikling løbende. En diætist kan dog være forholdsvis dyr, men måske det er investeringen værd, hvis der fx er tale om forældre, søskende, kæreste eller lignende. Nogen gange er det ikke pengene der betyder noget, men det at kunne give en gave med en dybere værdi.