bbaa1122

Når man er i en familie, er det vigtigt, at man står sammen, især hvis der opstår sygdom! Sygdom behøver ikke at være et længerevarende og mere alvorligt forløb, det kan også bare være en lille omgang halsbetændelse eller influenza.

Uanset hvilken form for sygdom det er, er det dog vigtigt, at man er opmærksom på hinanden, og at især forældrene tager ansvar og sørger for, at alle hurtigt kan få det bedre

Her kan du se mere om, hvordan man skal håndtere sygdom i familien – det er også en del af familiens sundhed.

Pas på dig selv!

Det er først og fremmest vigtigt, at du ved, hvordan du tager hånd om dig selv, og det er selvfølgelig en fordel, hvis du kender lidt til nogle af de ting, som kroppen kan blive udsat for, så du ikke går i panik hver gang, du bliver syg.

Som et voksent menneske har man formentlig prøvet at være syg en gang imellem, og man har helt sikkert prøvet at fejle det samme flere gange, og selvom det jo aldrig er rart at være syg, er det alligevel fint at have gjort sig nogle erfaringer indenfor det område, så man kan være et godt forbillede for sine børn og vise, at det ikke hjælper at skabe sig eller have alt for ondt af sig selv, hvis det kun er noget kortvarigt.

bakterier

Du har ansvaret for dine børn

Det er nemlig også de voksne, der har ansvaret for børnene, når der er sygdom. I perioder hvor der er meget sygdom, og man nemt bliver smittet, kan det nemt ske, at hele familien opleve at være ramt af sygdom på samme tid.

Her er det altså vigtigt, at forældrene bidder det lidt i sig og fokusere på børnenes behov. For den viden man som voksen har fået om eksempelvis influenza og omgangssyge har børnene jo ikke, og de vil altså også komme til at have lidt mere ondt af sig selv. Så hvis I alle er syge på samme tid, giver det mening at I hygger lidt om hinanden og får set nogle film sammen.

Din firbenede ven kan også blive syg

Nu er det jo ikke kun mennesker, som kan blive syge, og hvis du har en hund, har du faktisk også et ekstra familiemedlem, som du skal være opmærksom på.

Det er en god ide at sætte sig ind i nogle af de sygdomme, som hunde kan have, eksempelvis blærebetændelse hund, for så er du forberedt på, hvad der skal gøres, hvis hunden pludselig bliver syg. En hund kan ikke fortælle, hvad den fejler, eller om den overhovedet er syg, så derfor gælder det om at være ekstra opmærksom på den, så det ikke pludselig udvikler sig til noget mere alvorligt. For hunden er også et vigtigt medlem af familien.