bbaa1122

Hvis du stopper med at arbejde før pensionsalderen, har du mulighed for at modtage efterløn tre år før. Faktisk har du også stadig mulighed for at arbejde, hvis det er du vil, samtidig med at du modtager din efterløn. Det kan give en større økonomisk stabilitet og derudover øge din sundhed at stoppe med at arbejde før tid. Måske oplever du et nedadgående helbred, måske har du kroniske smerter eller lidelser. Af den årsag vil et oplagt valg være at stoppe og begynde at modtage efterløn.

Moede

Hvornår kan jeg modtage efterløn?  

I dag skal vi helst arbejde, til vi ikke kan mere. Det er typisk, til vi er over 65 år. Hvis du selv er over 60 år og stadig er på arbejdsmarkedet, har du sikkert overvejet, hvor længe du har lyst til at fortsætte. Det er klart, at her bør du særligt vægte dit helbred højt. Èt af kravene til at blive på arbejdsmarkedet, er blandt et nogenlunde uændret helbred. Selvom du ingen skavanker oplever, kan det stadig indimellem være en god beslutning at trække sig fra arbejdsmarkedet.

Et arbejdsmiljø er i sig selv ofte forbundet med en sundere tilstand. Hvis du oplever et dårligt arbejdsmiljø, kan der være flere grunde til at stoppe. Du har netop mulighed for at gå på efterløn, selvom du endnu ikke har nået pensionsalderen. Som nævnt kan du modtage efterløn tre år før pensionsalderen. Kort fortalt afhænger modtagelsen af din fødselsdato, da det kræver, at du er født før den 1. januar i 1963.  Desto tidligere du er født, desto tidligere kan du modtage efterløn.

Finans

Krav til modtagelse af efterløn

For at modtage efterløn skal du først og fremmest have indbetalt til efterlønsordningen. Derudover er der grundlæggende to andre krav, du skal leve op til for at modtage din efterløn. Du skal for det første have nået den føromtalte alder samt være medlem af en a-kasse. Derudover er det meget individuelt, hvor mange penge du kan få udbetalt. Det afhænger blandt andet af, hvornår du vælger at gå på efterløn, hvor meget du arbejder, og hvilke forhold der er forbundet med din pension.

Efterlønsalderen er forbundet med en række krav og regler, som løbene blive revideret og ændret, hvis det er nødvendigt. Derfor er det en god idé at holde øje med reglerne, inden du beslutter dig for at gå på efterløn. Der er særlige krav og regler til dig, der lige er fyldt 60 år. Modsat er der færrest regler til dig, der er over 67 år.

Du kan desuden være enten fuldtids- eller deltidsforsikret, hvilket vil sige, at du kan modtage en efterløn, der ligger mellem 12.000-18.000 kr. om måneden. Hvis du vil vide mere om, hvordan du beregner din efterløn, kan du læse meget mere på denne side. Her kan du desuden få en guide til, hvad du særligt skal være opmærksom på ved efterløn.