bbaa1122

Efter en fødsel føler du dig sikkert klar til at komme i form igen. Du har sikkert haft en lang graviditet uden at kunne bevæge dig ordentligt, og nu er du bare klar til at komme i gang igen. Det skal dog huskes, at træning efter fødslen er en helt individuel oplevelse, og hvad der virker for en anden mor, virker måske ikke for dig. Så tag det i dit eget tempo og nyd din nye baby i stedet.

Baby og voksne hænder

Sådan kommer du i gang 

Fysisk aktivitet anbefales til alle – også lige før og lige efter en fødsel. Dog skal det tilrettelægges, så det ikke føltes ubehageligt eller gør mere skade end gavn. Det er altså vigtigt at respektere ens krops signaler, og man skal ikke begive sig ud i fysiske aktiviteter, der giver smerter eller er for hårde ved ens krop. Dertil skal det huskes, at det er individuelt, hvornår man kan komme i gang med træningen, og nogle kan starte efter et par uger, hvor andre skal vente et par måneder. Enkelte øvelser kan man dog godt begynde med lige efter fødslen. For eksempel er bækkenbundsøvelser og let gåen en god start for de fleste. Kroppen skal blandt andet tilpasse sig de psykiske og fysiske omstiller, den har gennemgået under graviditeten. Dertil skal det også huskes, at din krop stadig er i forandring efter fødslen, og derfor skal den selvfølgelig stadig have tid til at komme sig. Det gælder for eksempel din livmoder, som skal trække sig tilbage og dine led, som stadig er lidt løse. Det vigtigste efter en fødsel er selvfølgelig også, at du skal lære din nye rolle som mor at kende og give din nye baby din opmærksomhed. Så kan træningen vente.

Gåtur i skoven

Sådan kan du være den bedste mor 

Når du nu ikke må begynde for tidligt med din træning, kan du som sagt i stedet prøve at være den bedste mor for din nye baby (og eventuelt andre børn) som muligt. Dertil er det vigtigt at huske, at en god og dygtig mor ikke er perfekt. At skulle holde huset pænt, haven flot, et godt forhold til sin partner og passe og opdrage børn, samtidig med at se smuk og præsentabel ud hele tiden er simpelthen ikke realistisk. Dog er dette stadig målet for de fleste nybagte mødre og kvinder generelt. Det vigtigste ved at være en god mor er at give kærlighed og opmærksomhed til sin familie. Afsæt tid til at være sammen med din nye baby og giv den masser af kys og kram de første par måneder. Og husk det er helt okay at lave fejl. Det gør vi alle. Hvis du mangler lidt til at forkæle dig selv og din baby, kan du for eksempel finde en masse lækre produkter hos MamaMilla. På denne webshop kan du købe en masse lækre produkter, som du kan bruge til både dig selv og dit lille barn.