bbaa1122

Hvordan lever man sundt? Alle snakker om det, men ingen synes rigtigt at kunne finde ud af det. Der er så mange forskellige gode råd og advarsler over alt, og mange af dem er modstridende, så hvordan skal man navigere i denne sundhedens irgang? Nogle mener at man skal holde sig helt fra kød, mens andre mener at det er meget usundt at undgå kød. Nogle mener at brød er det rene gift, mens andre siger man bare skal sørge for at brødet er lavet på fuldkorn.

Hvad skal vi dog gøre?

Uanset hvad man tror på så er der dog tre ting som tegner et tydeligt billede af sundhed: Man skal spise sundt, dyrke motion og sove. Derudover skal man naturligvis skærer ned på smøger og alkohol. Faktisk er er rygning det allermest skadelig du kan. Hvis du ryger er det lige meget om du motionerer eller spiser sundt. At lade være med at ryge hvis du ikke ryger, eller stoppe med at ryge hvis du gør det, er det allermest sunde du kan gøre for dig selv.

løb

Du skal dog ikke blive alt for hellig da livet også skal leves og det er sundt rent psykisk. Kan du lide bette og kan du gøre det uden at det er et problem kan du sagtens gøre det. Du kan eksempelvis kigge på disse spillesider hvor der er muligheder for at spille.

Søvnen bør være første prioritet

Når vi taler sundhed, taler sundhed, så taler vi ofte om mad og motion imens søvnen bliver skubbet lidt i baggrunden. Det er en stor fejl. Faktisk burde en god nattesøvn være første prioritet. Det har vist sig at folk der sover for lidt eller for dårligt, er meget mere usunde. For det første er det hårdt for kroppen, og det slider på ånden. Men man bliver også meget mere stresset, man spiser mere usundt og forbrænder meget mindre fedt.

Derfor er det måske en god ide at kigge på dine søvnvaner. En god rutine er det bedste du kan gøre. Prøv at gå i seng og stå op på samme tid hverdag, uanset om det er hverdag eller weekend.

Har du svært ved at sove, kan det måske hjælpe at motionere en smule. Lad være med at lave hård motion lige inden du skal sove, men hvis du har brugt noget energi i løbet af dagen, så bliver det også nemmere at sove.

træning

Hvad skal man gøre med kosten?

Selvom det er svært at finde ud af hvad man skal spise – og i særdeleshed hvad man ikke skal spise – så er der dog et par gode råd man kan følge.

Det første er at undgå sukker. Sukker er ikke sundt for kroppen. Man får meget hurtig for mange kalorier, og kroppen kan ikke finde ud af at bruge dem ordentligt.

Derudover skal man spise mange rå grøntsager, og det netop vigtigt at de er rå. De giver nemlig en sund mave, og en sund mave er lig med en sund krop. Følger du disse få råd, er du godt på vej.