bbaa1122

I fremtiden vil flere og flere mennesker i Danmark runde 100 år. Dette skyldes den forøgelse i livskvalitet, der har fundet sted samtidig med udviklingen af teknologi, ligesom den øgede fokus på sundhed, også blandt ældre, har givet en enormt positiv effekt. Undersøgelser peger da også på, at ældre mennesker der er fysisk aktive lever længere end dem der ikke er det. Og det er næsten uanset hvilke fysiske aktiviteter de udøver.

I den forbindelse vil vi kigge lidt nærmere på, hvordan du som ældreborger på bedst vis formår at holde dig sund og rask, og derved forlænger dit liv og kvaliteten af dette. Motion og fysiske aktiviteter er nemlig ikke kun for unge, men bliver i stigende grav populært blandt ældre.

Sund kost

At spise sundt og varieret er altid en forudsætning for, at kroppen skal fungere optimalt, og det gælder i alle aldre. Faktisk anbefales det at ældre med en god appetit spiser nogenlunde det samme som andre voksne. Her er det vigtigt, at have fokus på at maden skal være sund, og komme hele paletten rundt. Der er således både brug for grøntsager, frugt og fuldkornsprodukter samt enten fisk eller kød. På den måde sikrer man sig, at kosten er varieret, og at personen der indtager den derfor får alle de næringsstoffer der er nødvendige, hvis man gerne vil forblive sund og rask.

sund kost

Eftersom energibehovet falder i takt med alderen, er det vigtigt at ældre når den anbefalede mængde af vitaminer og mineraler uden af indtage samme mængde føde som yngre personer. Det er også vigtigt, at ældre spiser lidt mere protein end andre, da der med alderdom også følger et tab af muskelmasse, der på den måde kan gøres op for.

Motion

Nogle ældre føler måske at motion og fysisk aktivitet hørte til dengang de var unge og fyldt med energi, men det at komme lidt ud og røre sig, er faktisk også utrolig vigtigt selvom du er kommet lidt op i årene. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man får 30 minutters fysisk aktivitet hver dag, og det kan gøres på mange måder.

Fx kan en gåtur i skoven eller en cykeltur være en god idé og nem idé, hvis du gerne vil ud og røre dig lidt. Det afgørende er, at du når et punkt, hvor du bliver forpustet. På den måde ved du, at du presser dig selv tilstrækkeligt for at det gør en forskel.

motion

Det er også muligt, at finde forskellige aktiviteter du kan deltage i som fx dans, gymnastik eller stavgang. Der findes garanteret arrangementer som disse i dit lokalområde, og ellers bør det være muligt at finde noget på nettet.

Velfærdsteknologi

Velfærdsteknologi er et begreb mange er begyndt at støde på i Danmark. Det dækker mere eller mindre over teknologi målrettet ældre, handicappede eller kronisk syge, der har til formål at hjælpe disse grupper med forskellige daglige opgaver til at få det hele til at hænge sammen. Hvis du klikker her vil du kunne læse mere om det, og få svar på, hvordan du kan få brug af det.