bbaa1122

I disse år er fokusset på sundhed eksploderet. Overalt hvor man kigger, bliver man mødt af reklamer for sund mad, fitness osv. Åbner man en avis eller et blad, er der altid artikler omkring nye forskning, der fortæller om en ny ting man skal gøre eller ikke gøre, for at være med på sundhedsbølgen. 

Mange mennesker ender faktisk med at blive stresset i forsøget på at leve sundt. Og det er selvfølgelig et problem. For selv om man bliver sund af at spise sund mad og dyrke motion, handler sundhed også om bare at slappe af, være glad og have det sjovt. Selv om det nogle gange på papirret kan se usundt ud. 

En hobby

En god hobby 

Et godt eksempel er at feste med sine venner eller familie. På papiret drikker man alkohol og skubber ens døgnrytme, hvilket er usundt. Men alligevel er det noget som de fleste nyder, og forbinder med stor livsglæde. 

Et andet godt eksempel er en god hobby. Nogle hobbyer er på papiret måske ikke sunde, på samme måde som hvis du elsker at løbe. Men alligevel kan den livsglæde der kommer ud af det, være med til at gøre dig glad, og derved bliver det til sundhed. 

Elsker du fx at køre rundt på en scooter og hygge dig med dine venner, er det jo ikke fordi at det taler ind i den gængse fortælling om sundhed med yoga, salat og postevand. Men til gengæld kan det være, at du synes det er det sjoveste i hele verden, og derfor ender det med at blive sundhed. Fordi sundhed ikke kun handler om at gå amok i fitnesscenteret, men også handler om at nyde livet og have det dejligt. Især sammen med nogle gode venner. 

Et projekt

Et spændende projekt 

Et andet eksempel kan være et spændende projekt. Mange mennesker bliver så optaget af deres projekter at de helt glemmer at træne og spise. Og det kan måske umiddelbart virke usundt. Men for mange giver et spændende projekt mening til livet. Noget man kan gå op i, noget man kan fordybe sig i. Det kan nogle gange give meget mere livskvalitet, end at stå og blænde grøntsager. 

Mange mennesker bliver fx fascineret af internettet, og fordyber sig i webshops, affiliate marketing og SEO. Det kan for nogle sundhedsguruer virke fuldstændig åndsvagt at sidde mange timer foran computeren. Men hvis du nyder det du laver og har det sjovt med det, kan det give glæde og livskvalitet, hvilket i sidste ende bliver til sundhed. 

Selvfølgelig er det ikke fordi, at man skal være ligeglad med den gængse form for sundhed. Det er bare vigtigt også at huske, at sundhed kan være mange ting, og udforme sig på mange måder.