bbaa1122

For nogen kan det virke som en kamp at spise sundt i hverdagen, men det behøver ikke at være svært at komme i gang med den sunde kost. Her får du 7 tips til, hvad du kan gøre.

Vil du blive klogere på kost, træning og kosttilskud? Så læs tests og anmeldelser af kosttilskud.

1: Lav mad derhjemme

At lave mad derhjemme gør det nemmere at undgå forarbejdede fødevarer. Men det behøver ikke at tage lang tid hver eneste dag. Det kan være så simpelt som røræg, fuldkornsbrød, tomat og agurkeskiver.

2: Lyt til din krop

Du bør huske at lytte til din krop – både når den er sulten, og når den er mæt. Det vil hjælpe dig med at ramme et fornuftigt indtag, uden at du skal måle og veje alting.

3: Spis på faste tidspunkter

Spis morgenmad inden for 1 til 2 timer efter opvågning. Vent ikke for længe mellem dine måltider. det er sværere at træffe sunde valg, når du er sulten. Sæt faste tidspunkter for hovedmåltiderne og hav sunde snacks klar.

4: Spis fisk

Der findes mange lækre og sunde fisk. Spis fisk et par gange om ugen og nyd de mange fordele.

5: Spis lækre grøntsager og frugter

Spis lækre og farvestrålende grøntsager og frugter. De kan være friske eller frosne, prøv dem på forskellige måder – rå, ristet, kogt, glaseret, grillet eller sauteret. Der er mange måder at lave lækre grøntsager på, og det behøver ikke at være kogt broccoli hver gang.

6: Lav sunde snacks klar til hverdagen

Planlæg og klargør nogle sunde snacks, som du kan spise i løbet af dagen, hvis du bliver sulten. Det kan være små stykker melon, rosiser, æbleskiver, fuldkornsknækbrød, yoghurt eller kaloriefattige myslibarer.

7: Undgå at sætte restriktioner for din kost

Hvis du sætter regler for, hvad der er forbudt, gør du ikke nødvendigvis dig selv en tjeneste. Det er svært at vedligeholde sunde vaner, hvis alle de lækre ting er forbudt. Husk, der er ikke nogen madvarer, der ikke passer ind i en sund livsstil. Det hele handler om mængder. Lyt til din krop og vær stærk, så kan du sagtens nyde ”usunde” ting en gang imellem.