bbaa1122

Tiden går hurtigt, og før vi ved af det, står julen for døren. Så skal vi i gang med alle de ting, der hører sig december måned til, og uanset hvordan vi vender og drejer det, kommer meget af tiden til at gå med at spise. Det er lækkert og hyggeligt, men hvis du forsøger at opretholde en sund livsstil, kan julemåneden altså bare være en af de sværeste at komme igennem. Dog er der nogle ting, du kan huske på, som forhåbentligt gør det lidt lettere at bevare den sunde livsstil igennem december.

Mor og barn bager

Hold fast i traditionerne 

Jul er lig med traditioner, og sådan skal det da også være. Så selvom du gerne vil prøve at bevare den sunde livsstil, betyder det altså ikke, at du skal lægge alt, hvad traditionerne indebærer, på hylden. For eksempel er der rigtig mange, som godt kan lide at bage i løbet af december, og det skal du selvfølgelig ikke lade være med, hvis det skaber værdi for dig.

Men du kan måske skære nogle af de mange unødvendige snacks fra. Vi er rigtig mange, som godt kan lide at se en hyggelig julefilm med familien, men i stedet for at spise pebernødder og Quality Street, kan I måske dele en skål frugt eller nogle popcorn, som bekendt indeholder en del mindre fedt, hvis I selv laver dem i gryde.

Du kan også sagtens komme langt ved at spise mindre portioner. Mange tænker, at det kun er jul én gang om året, og derfor skal tallerkenerne bare fyldes op, men i realiteten får de fleste af os flæskesteg mange gange i løbet af sådan en december, og så kan du jo altid sige til dig selv, at der ikke er nogen, som stopper dig fra at stege en and i februar. På den måde kan du få det hele med, men simpelthen nyde lidt mindre ad gangen. Det fungerer som regel fint i forhold til sult, for julemanden er så meget federe end vores sædvanelige kost, at vi slet ikke har brug for så meget af den.

Skøjteløber

Husk motionen

Der er mange af os, der kommer til at skære lidt ned på vores ugentlig motion i løbet af december, og det er da også i orden at misse en gang eller to i fitness. Men du skal altså helst have bevæget dig en smule i løbet af måneden, og derfor kan det være, at du skal overveje alternative former for motion for at gøre tingene lidt sjovere.

For eksempel har mange byer lokale skøjtebaner, som anlægges i forbindelse med julen. Her er mulighed for at masser af sjov og bevægelse med familien eller vennerne, så det er en oplagt chance for at komme lidt i gang. Så er vintervejret også perfekt til at gå lange ture, så længe du klæder dig ordentligt på. Det er bare rigtig hyggeligt at gå rundt, når alles haver er dækkede af julelys, og hvis du tager dig tid til at få en gåtur presset ind, kan det hurtigt blive en fast tradition, som I glæder jer til hvert år.