bbaa1122

Det er sjældent at sundhed og selvforkælelse går hånd i hånd. Det hænger ofte sammen med, at alle de ting der er sunde, ofte også er grove og måske endda lidt kedelige i smagen, men det betyder ikke, at du ikke kan forkæle dig selv og være sund samtidig. Det betyder bare, at du skal arbejde lidt ekstra for det.

En af de ting man ofte må vinke farvel til, når man omlægger til en sund livsstil, er ting som toast, men her får du råd og vejledning til, hvordan du kan bringe grillede sandwiches tilbage på menuen, og det eneste du behøver er groft brød, sunde råvarer og en god paninigrill.

Sund sandwich

Sådan laver du en sund grillet sandwich

Til trods for at mange nok tror, at det er dressingen, osten og fyldet der gør en sandwich usund, så er det i mange tilfælde brødet. Det er ikke fordi brød i sig selv er usundt, det handler bare om, at vi tit kommer til at spise mere brød end vi burde.

Her får du et par hurtige tip til, hvad du skal gøre ved din sandwich, for at skære ned på mængden af brød, og stadig få lidt selvforkælelse på tallerkenen.

  • Hvis du spiser ude, så fjern ”overbollen” i din sandwich. Det er en hurtig måde at skære ned på mængden af brød.
  • Sørg for at fylde godt med fyld som æg, kød, fisk og ost i din sandwich. Det er jo alligevel det, der får den til at smage godt.
  • Hold dig til brød med langsomme kulhydrater som rugbrød, tortilla eller decideret ”low-carb” brød.

Nogen vil måske mene, at det er råd, der råd der er til at følge, lige ind til de når til punktet med rugbrød. For ”man kan da ikke lave en sandwich på rugbrød”, men det kan du sagtens. Det eneste det kræver, er, at du bruger godt med fedtstof og proteiner til at gøre den rigtig saftig.

Philadelphia Cheese Steak

3 hurtige forslag til en sund og lækker panini

Som de fleste nok ved, er en panini en grillet sandwich. Mange forbinder paninien med en luksuriøs toast, og der er selvfølgelig noget om snakken. Det betyder også, at der er mange der fejlagtigt tror at paninien er et usundt måltid, men det er ikke tilfældet. Her kan du få inspiration til en sund og nærende panini, der samtidig smager fantastisk.

 

  • Avokado-kalkun panini: Som navnet antyder indeholder denne panini avokado og kalkun, men derudover tilføjes tomat, bacon og mozzarella inden du griller den. Avokadoen og mozzarellaen gør det til en ekstremt saftig panini, og med både bacon og kalkun er der også masser af smag og protein. 
  • Kylling-spinat panini: Denne panini består af kylling, spinat og emmentaler. Brødet smøres med mayonnaise og pesto, inden sandwichen grilles.
  • Cheese-steak panini: Cheese-steak er en amerikansk egnsret, men den egner sig glimrende som paninifyld. Den indeholder oksesteak skåret i tynde skiver, stegte løg, stegt grøn peber og provolone-ost.

 

Hvis du vil se flere forslag til panini-opskrifter, eller hvis du vil finde de komplette opskrifter på de tre sandwiches ovenfor, så kan du finde dem her