bbaa1122

Sundhed er meget mere end en god kondi og velovervejet kost – dit sind skal også plejes og forkæles. En sund fysik er intet værd uden mental sundhed, så derfor er det bestemt værd at prioritere at fokusere på. 

At pleje sindet kan gøres på mange måder, og det varierer meget fra person til person, hvilke metoder, der fungerer bedst. De fleste oplever dog en fred og velvære, når de er omringet af æstetik og smukke omgivelser. Det er i dit hjem, du opholder dig mest, så her kan du vælge at forkæle dit mentale helbred gennem boligindretning. 

Læs videre og find ud af hvordan.

Gloedepaere

Skab system og orden i din hverdag

En effektiv måde at give dit hoved ro på er ved at organisere. Det betyder mindre rod og en mere overskuelig hverdag – og mindre stress er helt klart et vigtigt mål, når det kommer til dit mentale helbred. Der er mange måder at organisere på, og det er forskelligt fra rum til rum. 

En god måde er ved brug af beholdere. Med beholdere kan du sørge for, at hver ting har sin plads, så du altid ved, hvor du kan finde det, og hvor du skal lægge det igen, når det roder. 

Du kan sagtens gøre organisering flot og stilrent. Vælg nogle lækre kurve til legetøjet eller rustikke trækasser til aviserne. 

Små ting der gør en verden til forskel

Der er en helt masse nemme og billige løsninger, der hurtigt kan gøre dit hjem meget mere tilfredsstillende at være i. Her er kerneordet ”hygge” – det er nemlig noget af det vigtigste, når det kommer til hvor afslappende og sundt, dit hjem er. Der er flere måder at opnå hygge på. 

En af de mest effektive måder er gennem belysning, for det er belysning, der bestemmer stemningen i et rum. For at opnå den optimale hygge, skal du både vælge nok belysning og den rigtige belysning. Sørg for at der er mange lamper, så lyset opfylder hele rummet, når det bliver mørkt. Men det er vigtigt, hvilken farve pæren lyser i. Jo gulere skæret er, jo varmere en atmosfære skabes der. Vælg også nogle gode lampeskærme, så lyset bliver blødere.

Du kan også skabe hygge og komfort med alt det bløde. Find nogle flotte pyntepuder til sofaen og køb en masse lækre tæpper. Vælg eventuelt et farvetema, så indretningen bliver sammenhængende og stilren, hvilket skaber et mere æstetisk hjem. 

Bog

Vælg økonomiske løsninger 

Det er ikke altid helt overskueligt at skulle transformere sit hjem til en opgraderet version. En stor stressfaktor her kan være økonomien – i hvert fald hvis du går efter den helt store forandring. Der er heldigvis nogle tricks til at gøre makeoveren af dit hus billigere og mindre stressende. 

Den første siger lidt sig selv, men nogle gange kan man godt glemme det i inspirationens øjeblik; møbler behøver ikke være dyre for at være stilrene og unikke! Selvfølgelig kan det virke nemmere at finde et bedre møbel til højere pris, men det kan du sagtens selv gøre noget ved. Køb billige møbler hos Ikea og giv dem et unikt touch. Du kan enten forandre dem med alverdens pynt, eller du kan give dem den helt store transformation med maling og andre nemme forbedringer. 

Du kan sagtens gøre indretning meget billigere, hvis du bare tænker i lidt smartere løsninger og er klar på at investere i dem. Hvis du for eksempel har kæledyr, kan du investere i en foderspand, så fodret holder sig friskt. På den måde behøver du ikke smide foder ud fordi det hurtigt bliver for gammelt, og du kan købe en større pose, der i det lange løb er billigere. 

Klik her for flere økonomiske tips.