bbaa1122

At være sund handler ikke kun om at spise sundt og motionere. Det er bestemt to rigtig vigtige ting, men mental sundhed er mindst lige så vigtigt. For de to ting hænger nemlig sammen, hvorfor man ikke kan nøjes med den ene. 

smilende kvinde med ballon

Hvordan forbedrer man sin fysiske og psykiske sundhed?

Balancen mellem den fysiske og psykiske sundhed er faktisk ganske tydelig. Spiser du sundt og varieret, har du mere energi og mere overskud. Når du har mere overskud, er du også mere tilbøjelig til at spise sundere. Derfor hænger de to ting altså godt sammen. Når du har meget lidt overskud, er du måske mere tilbøjelig til at bestille pizza. Og så kan det hele svinge en smule – dog ikke i en sådan grad, at din sindstilstand pludselig ændres. Men alligevel kan du sagtens mærke det. Hvis du hver dag spiser usundt, kan det altså påvirke dig mentalt, så du har sværere ved at overskue forskellige ting. Det kan være arbejdsopgaver, dine børn, pligter i huset osv.

Noget, der bestemt påvirker din psykiske tilstand, er glæde. Nogle finder glæde i samvær med andre, mens andre bedst kan lide at være alene. Nogle shopper, andre laver kreative projekter, går ture og lignende. Mange af os kender følelsen af at have sparet op til noget, og så endelig købe det. For eksempel et flot og lækkert plankebord. Følelsen af endelig at have fået noget, man gerne vil have er nemlig en rar ting. Og når man efterfølgende kan nyde synet og tage det i brug. Det gør altså noget ved humøret.

løbere

Sport er til stor gavn for det fysiske og psykiske helbred

At dyrke sport er en fantastisk ting. Ikke nok med, at du får trænet kroppen og kommer i form. Du bliver også glad af det, hvilket leder til mere overskud og velvære. Og det er altså noget, der i den grad giver livskvalitet til enhver. Så er spørgsmålet bare, hvad du er mest til. For der er en masse sportsgrene, man kan dyrke. Badminton, fodbold, bordtennis, håndbold og så meget andet. Der er en masse sjove sportsgrene, der i den grad gavner både krop og sind.

Føler du dig til tider fuldstændig drænet for energi? Så bør du bestemt overveje nogle af de ting, der er blevet nævnt. Det er bare med at finde ud af, hvad du kan lide, og hvad der gavner dig. Og det kan godt være lidt svært, så det er bare med at prøve. Det vigtigste er at du giver tingene en chance. For der sker ikke noget ved at løbe en enkelt tur. Men når du har vænnet kroppen til det, vil du måske pludselig mærke, at du slet ikke kan leve uden. Så det er altså med at finde det, der er bedst for dig.