bbaa1122

Dine tænder og dit mundsundhed er meget vigtig for din generelle sundhed, så derfor er det en god idé at passe godt på dem. Der er nogle simple trin, du kan følge for at holde dine tænder rene og sunde.

Hvornår bør man gå til tandlægen for at få undersøgt sine tænder?

Der findes mange gode råd til sunde tænder. Et af dem er at huske på tandlægebesøget. Det er forskelligt fra person til person, hvor ofte man bør gå til tandlægen. Nogle gange kan det være nok at gå 1-2 gange om året, mens andre har brug for at komme mere end dette. Det afhænger blandt andet af, hvor godt man passer på sine tænder derhjemme. Hvis man f.eks. børster tænderne to gange dagligt og bruger tandtråd, så er der større sandsynlighed for, at man kan klare sig med færre tandlægebesøg. Dog skal man altid huske at få undersøgt sine tænder en gang om året for at være helt sikker på, at de er i orden – især hvis man lider af paradentose, eller har en historie med huller i tænderne.

Hvilke faktorer kan påvirke ens tandsundhed?

Der er mange faktorer, der kan påvirke ens tandsundhed. For det første er det vigtigt, at man børster sine tænder hver dag, to gange om dagen. Dette forhindrer bakterier i at sætte sig fast på tænderne og give caries. Yderligere er det også vigtigt, at man spiser sundt og varieret, da dette også har en indflydelse på ens tandsundhed. Eksempelvis kan sukkerholdige drikke og madvarer give caries, hvorimod sunde frugter og grøntsager kan være med til at forebygge caries. Endelig er det også vigtigt, at man husker at tandtråd jævnligt.

Tag vitaminer og mineraler for at styrke din tandsundhed

En af de mest effektive måder man kan passe på sine tænder, er ved at spise sundt og varieret. Dette giver dig nemlig de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for, for at kunne fungere optimalt – herunder også din mundhule. Dog kan det være svært at få alle de nødvendige vitaminer og mineraler fra ens mad, hvilket især gør sig gældende for personer der følger en bestemt diæt eller ikke spiser varieret. Her kan det være en god idé at supplere med vitaminpiller eller et multivitaminpulver, som indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler til en sund krop – herunder også tandsundheden.

Der er mange gode råd derude, når det kommer til at få sunde tænder. Men hvad der virker for den ene person, virker måske ikke for den anden.