bbaa1122

Som handicaphjælper er det dig, der sikrer, at den person som du hjælper har en god dag. Det er meget forskelligt hvilke handicap de personer, du skal hjælpe har. Arbejdet kan derfor spænde lige fra at være ledsager og tage på tur rundt i byen med en person til at hjælpe med alle de basale behov. Der er derfor stor forskel på de arbejdsopgaver, man laver som handicaphjælper – og det kan du se meget mere om lige her, hvis du har brug for mere info.

mand i kørestol

Omstillingsparat 

For at fungere godt i et job som handicaphjælper er det vigtigt, at du er omstillingsparat. Det er det fordi, at de personer der har brug for hjælp spænder bredt. Det kan være alt fra en person, der blot sidder i kørestol, men som ellers er frisk i hovedet til en person med også et mentalt handicap. Dine opgaver som handicaphjælper er derfor meget forskelligartede, og du skal kunne arbejde med mennesker, der muligvis ikke kan tale eller gøre sig forståelige. Det er derfor vigtigt, at du hurtigt kan gå ind til en ny opgave med det rigtige mindset, sådan så dem der har brug for hjælp oplever, at du virkelig er der for dem. 

Have lyst til at arbejde og hjælpe andre mennesker 

Hvis du skal arbejde som handicaphjælper er det vigtigt, at du oprigtigt har lyst til at arbejde og hjælpe andre mennesker. Det er altafgørende for den handicappedes hverdag og liv, at den som arbejder for og med dem har oprigtigt lyst til at være i jobbet. Det er ikke fair overfor den, der har brug for din hjælp, hvis ikke du går helhjertet ind i opgaven. Derfor er det vigtigt for at være handicaphjælper at du oprigtigt har lyst til at hjælpe andre mennesker – uanset hvad du skal hjælpe dem med. 

person i kørestol

God fysisk 

Som handicaphjælper skal du have en god fysisk og være forholdsvis stærk, da der kan være tunge løft. Der er maskiner og hjælp til det meste, men du vil kunne risikere, at du skal bruge din egen krop og styrke til nogle opgaver. Derudover skal du også have fysisk til at kunne køre en kørestol rundt, når I skal på tur. Nogle steder er der også ladcykler til rådighed, så man kan cykle en tur med den borger, der ikke selv kan. Derfor kræver et job som handicaphjælper, at du er i god fysisk form og kan bruge din egen krop optimalt.