bbaa1122

Når folk hører ordet sundhed, så er det meget forskelligt hvad de præcist tænker. Nogen tænker først og fremmest på sunde madvaner, mens andre ligeledes kommer til at tænke på motion. Målet med motion er individuelt, da nogen gerne vil tabe sig imens andre gerne vil passe bedre på deres krop. Det er vigtigt at du selv har lyst til at lave om på dine vaner, så du bl.a. kommer til at spise sundere. Hvis andre trækker disse ideer ned over hovedet på dig, så kan du ikke gå hundred procent ind i projektet.

 

Hvordan vil du dyrke motion?

Sundhed og motion hænger sammen og derfor skal disse gerne supplere hinanden, så du kommer til at få fuld effekt af din mission med at ændre vaner. Du behøves ikke at skulle ned i fitnesscenteret for at dyrke motion. Det er meget individuelt hvordan den enkelte dansker bedst holder sin krop ved lige. Ifølge spørgeundersøgelser kan mange nøjes med en løbetur eller cykeltur på de danske veje. Når du dyrker motion udendørs, er der som regel mere modstand i forhold til terræn, hvilket er med til, at det lige bliver lidt hårdere at komme i mål med træningen.

 

Det er populært med hjemmetræning

Motion kan dyrkes derhjemme, hvis du er tilhænger af at købe en masse træningsudstyr. Det er blevet meget populært at investere i forskellige maskiner samt vægte således, at du kan indrette dit helt eget træningsrum. På denne måde kan du træne lige når det passer dig samtidig med, at du ikke skal tage højde for mange mennesker. En del danskere kan bedre forholde sig til hjemmetræning, da det ofte er nemmest i forhold til børn. Børnene kan sidde og lege på deres værelser, imens du giver den gas i træningsrummet en times tid.

kost

Hunden har også brug for motion

Ligesom mennesker har mange hunderacer også behov for motion i dagligdagen. Nogle racer har et stort aktivitetsniveau, hvilket betyder, at de dagligt har brug for mange kilometers motion. Mange af de store hunderacer har godt af at løbe, så de får forbrændt noget energi. Du kan passende slå to fluer med et smæk og tage hunden med på løbeturen. Udover fysisk motion har dyr også brug for mental træning. Det er ofte næsearbejdet der er med til, at de bliver helt udkørte, da de bruger meget energi på det.

 

Stimuler din hund med kvalitetslegetøj

Du kan finde en masse spændende kvalitetslegetøj på internettet, som kan bruges i forbindelse med mentaltræningen. Hunde elsker at arbejde, så hvis du kan finde udfordrende legetøj som labyrinter så vil din forbenede ven med garanti sætte stor pris på det. Du skal være opmærksom på, at der er forskellige niveauer indenfor aktivitetslegetøj til hund. Derfor bør du altid holde øje med om legetøjet har level 1, 2 eller 3 stående på kassen. Det anbefales altid at du starter blidt ud med level 1, hvorefter du altid kan hæve niveauet når hunden er blevet god til den første aktivitet.

 

Alle i familien har godt af ugentlig motion

Sæt tid af i hverdagen til at hunden også bliver stimuleret i forhold til mental og fysisk træning, så alle i husstanden får brugt kroppen i løbet af ugen.