bbaa1122

Hvis du netop har løbet en tur, har du uden tvivl behov for at tage dig en pause bagefter for at kunne slappe af. Her er der adskillige ting, du kan gøre. Vi har her samlet en liste over fornuftige ting at gøre direkte efter et af dine løb.

Stræk ud

Selvom du netop har vendt hjem fra dit løb, er du ikke fuldstændigt færdig. At gennemføre en udstrækningsrutine efter løbet er en god måde at fjerne toksiner, der har ophobet sig i dine muskler. Det vil også hjælpe med at få din hjerterytme og blodtryk tilbage til almindeligt niveau.

Sund mad

Drik vand

Givet hvordan du mister store mængder af vand gennem sved, mens du er ude at løbe, er det af en af de største vigtigheder, at du sørger for at få drukket vand, men overdriv det ikke. Du bliver ikke kun af med vand, men også salt når du løber. Indtil du kan få dig et ordentligt måltid, kan du prøve at drikke noget mælk, da det indeholder salt.

Spis et energifyldt måltid

Apropos ordentligt måltid er det vigtigt at få spist noget sundt efter et løb. Det kan være lokkende at fylde dig selv med junkfood for at fejre gennemførelsen af dit løb, dog har din krop lige netop anstrengt sig i høj grad for at regulere dine hormoner, hjerte og andre organer, sådan at de kan fungere i dette tempo. Spis mad med højt glykæmisk indeks. Det vil sige ting som frugt, grøntsager, fuldkorn, som hurtigt kan blive konverteret til energi. Efter nogle timer har din krop kølet tilstrækkeligt ned til at fungere på almindelig dagligdags måde. Her vil det være gavnligt at spise mad med store mængder protein som æg, kød eller forskellige former for frø. Dette vil give din krop de aminosyrer, som er nødvendige for, at den vil komme sig. Man kan typisk ikke rekommandere at spise mad med stort fedtindhold efter et løb, da det kan gøre kroppens restitution langsommere ved at forhindre næringsstoffer i at blive absorberet ordentligt.

Drik vand

Hvil dig

Giv din krop tid til at hvile, sådan at den kan komme sig oven på dit løb. Det er muligt, at dine muskler vil være ømme selv nogle dage efter dit løb, hvilket er fuldstændigt normalt. Er du ny til det at løbe, vil det tage lidt flere dage end hvis du var en rutineret løber. Fortsæt med at spise sundt og få nok søvn.

Fejr din succes

Især hvis du er ny til det at løbe, vil det at gennemføre et løb være en stor præstation. For at opfordre dig selv til at fortsætte din løbevane, er det en god idé at fejre det. Du kan for eksempel finde din yndlingsmultimediemaskine frem for at lytte til en podcast. Der findes et væld af fremragende podcasts rundt omkring på internettet. De handler om en stor variation af emner alt fra verdenshistorien til produktivitetssystemer. De er indrettet sådan at de vil være letforståelige selv hvis du ikke har den største baggrundsviden om emnet. For at få flere tips se her.