bbaa1122

Det er sundt at have det sjovt, og det er sundt at beskæftige både hjerne og krop regelmæssig. Selvom du har lange skole- eller arbejdsdage, er det således afgørende, at du sørger for at have én eller flere skønne hobbies, når du kommer hjem, så hverken hjerne eller krop går i stå. Men hvordan finder du en god hobby? 

Guitar

Hvad interesserer dig?

Når du skal finde en hobby, skal du altid tage udgangspunkt i de ting, der interesserer dig. Du må dog samtidig også have øjne og ører åbne for andre områder, for det er på ingen måde sikkert, at du rent faktisk kender til din hobby endnu.

Din drømmehobby kan gemme sig derude – helt uden at du ved, at den eksisterer. Start dog med at tage udgangspunkt i, hvad du godt kan lide at lave. Er det noget kreativt? Er det noget aktivt? Involverer det andre mennesker, eller foretrækker du at være alene? 

Du kan også lade dig inspirere af dine venner og veninders hobbies – måske dyrker de med jævne mellemrum en aktivitet, som du tror, at du også ville være god til.

For at få idéer til forskellige aktiviteter, kan du læse videre her.

Kamera

Kreativitet eller aktivitet

Mennesker er forskellige, og det samme er deres interesser. Selvom du godt kan lade dig inspirere af de interesser, som dit netværk dyrker, så husk at lytte til dig selv, og meld dig kun til ting, som du ved, at du vil nyde at bruge tid på.

Der er heller ingen skam i at melde sig til en aktivitet, som hurtigt viser sig at være helt skæv for dig. Ofte skal man afprøve en hobby for at finde ud af, om det kunne være interessant. 

Hobbies kan både være kreative og aktive. Og du behøver som sådan ikke vælge mellem de to – hvis du har tid nok, kan du eventuelt have både aktive og kreative hobbies i din fritid. Men husk nu, at din hobby skal være dit frirum – et sted, hvor du lader op og slapper af, og hvor du både glæder dig til og nyder den aktivitet, du laver. Det skal ikke være noget, du stresser over at skulle nå, og det må endelig ikke være noget, du skal skynde dig til. I så fald bør du overveje, om du simpelthen har mast for meget ind på for lidt plads.